Vyhledávání


Kontakt

Jaromír Halák
Písek
Jižní Čechy

E-mail: sportweb@email.cz

Krátké zprávy

Santos odsouzen na 3,5 roku

15.02.2009 20:36
Španělský soud dnes zamítl odvolání fanouška Olympique Marseille, který byl v prosinci odsouzen na...

Real Madrid pokutován za chování fanoušků

25.01.2009 20:50
Španělská federace potrestala Real Madrid pokotou 3000 Eur. Realu Madrid byla udělena pokuta za...
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Máte zájem psát články, nebo jinak pomoci tomuto portálu ?

Máte zajímavé fotografie,videa nebo i vlastní zážitky s hooligans?

KONTAKTUJTE NÁS!!

Hokejoví fanoušci v Německu plánují rekord: zpívat chorály 85 minut v kuse

15.01.2009 19:46

Fanoušci zpívají oslavný chorál – trvá pět minut, deset minut, půl hodiny, hodinu, pořád dál... Utopie? Kdepak, přesně takový plán mají příznivci německého druholigového hokejového klubu SC Riessersee. Jejich cíl zní: zpívat bez přerušení déle než 85 minut!

To by znamenalo nový zápis do Guinessovy knihy rekordů, kde jsou v tomto ohledu dosud dominantní příznivci jiného německého týmu z Crimmitschau, kteří nonstop zpívali právě 85 minut.

Jak se nápad na tak kuriózní akci zrodil? SC Riessersee, který sídlí ve známém středisku Garmisch-Partenkirchen, totiž čeká nejprestižnější duel roku – momentálně 9. tým soutěže v něm 30. ledna hostí v bavorském derby mužstvo Bad Tolz Löwen, jasného lídra ligy.

„Právě proto chystáme Den rekordů. Naše Olympijská hala nebyla od své přestavby v roce 1994 ještě nikdy vyprodaná. Velkým cílem proto je, aby si cestu do ní na derby s Bad Tolzem našlo všech 6 929 diváků,“ vyzývá klub fanoušky na svém webu. To by zároveň znamenalo nejvyšší návštěvu na druhé německé lize v 21. století.

A klub přidává i návod pro úspěch celé akce: „Může se nám to podařit jen tehdy, když nám pomůžou nejen firmy, podnikatelé, a obchodníci, ale také štamgasti – nakupujte lístky pro své zaměstnance, zákazníky, kamarády i známé.“ Každý, kdo si koupí 50 a více lístků, bude navíc zmíněn v místním deníku.

To vše je ale předpoklad jen k prvnímu, diváckému rekordu. Pro další cíl bude hlavní pevný hlas a výdrž po celou hodinu a půl. Nebude to inspirace i pro fanoušky v Česku?

Zdroj idnes

Diskusní téma: Hokejoví fanoušci v Německu plánují rekord: zpívat chorály 85 minut v kuse

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.