Vyhledávání


Kontakt

Jaromír Halák
Písek
Jižní Čechy

E-mail: sportweb@email.cz

Krátké zprávy

V Brně zaútočili hooligans na policejní hlídky

29.12.2008 22:00
V sobotu 20.12.2008 po oslavě 10. výročí družby mezi chuligány Brna a Slovanu Bratislava (oslavy se...
<< 1 | 2 | 3 | 4

Máte zájem psát články, nebo jinak pomoci tomuto portálu ?

Máte zajímavé fotografie,videa nebo i vlastní zážitky s hooligans?

KONTAKTUJTE NÁS!!

Rozhovor s jedním ze zakladatelů srbské Ultras skupiny klubu Crvena Zvezda Belgrad - Delije díl 3

17.01.2009 16:54
 Opravdový nepřítel POLICIE, opravdoví kamarádi Olympiakos

Pomáhal Vám někdy klub domluvit se s policií, třeba v otázce pyra na tribuně?

Jaká policie? Proč se máme s nima domlouvat? My si myslíme, že kromě policie nemáme V Srbsku žádného soupeře. Jedině s policií je zajímavé se prát a jen ji považujeme za opravdového nepřítele.

Řekni nám něco o družbě CZ a Olympiakosu? Jak ta družba vznikla?

V roce 1986 jsme hráli zapas v Lize Mistů proti Panathinaikosu. Na tribunu CZ přišli fanoušci Olympiakosu fandit proti svému největšímu nepříteli. Našli jsem společnou řeč a od té doby vlastně i vznikla naše družba.

Co můžete říct o družbě Spartaku a CZ? O tom se hodně mluví v Moskvě, dokonce se vyrábí i společné věci Spartak/CZ.

My nemůžeme být ve spojení s tím, koho nemáme rádi. A LECH i CZ jsou úplně odlišné témata. Naše vlajka a vlajka Lechu nikdy nebude viset na jedné tribuně. Ze stejného důvodu nemůžeme mluvit o spojení fanoušků Spartaku a Delije. Možná existují nějaké kamarádské vztahy mezi určitými skupinami, ale žádná červeno-bílá družba neexistuje.

Spartak se kamarádí s Lechem, ne proto že chtěji fandit jeden druhému, ale aby si převzali od polských fighteru to nejlepší. Je možné něco takového i u Vás?

A od koho my, Delije, se můžeme něco naučit??? Jedině co bychom se chtěli naučit, tak to je argentiský způsob fandění na stadionu. Italové už nám přijdou nezajímaví a o angličanech je škoda mluvit.

A co třeba od Rusů?

My jsme si hodně podobní, jako slovanské národy. Máme stejného ducha, ale co se týče stylu fandění, tak my jsem úplně jiná planeta. Co se týče polských kluků, které většina považuje za nejlepší v Evropě, řeknu jedno, jsou nám k smíchu. Kvůli těm svým domluveným bitkám 50 na 50 atd. To nejsou fanoušci, když ani půlka z nich nechodí na fotbal - o fanatismu nemůže být ani řeč.
Jedině o čem se můžeme domluvit se soupeřem, tak to je použití zbraní. Ale domlouvat nějaké počty, to není pro nás.

Připouštíš takovou možnost, že by jste jeli do Polska na nějakou partyzanku?

(Moc se diví takové otázce) Proč?

Aby jste ukázali kdo je lepší.

Nemáme za cíl ukázat někomu, že jsme lepší. Náš cíl je ukázat všem, že my jsem hlavně fanoušci svého klubu. Když budeme mít zápas třeba s nějakým polským týmem, tak s nima budeme válčit. Jediná vyjímka je válka s Chorvaty, ale tady se spíše jedná o nevyrovnané účty.

My jsem velká banda. Co a komu máme dokazovat? Svoji sílu jsme ukázali sobě a ostatním na výjezdu do Soluně na podzim 2007.

Co víte o fanouškovském hnutí Zenitu?

V dnešní době se dají na internetu najít informace o každém týmu, takže toho o vás víme dost.

My bereme vážně celou ruskou scénu, ne jako německou nebo španělskou. Máte velký potenciál, ale pro Vás je moc důležité se spojit. Tribuna Zenitu vypadá moc hezky, hodně lidí, všichni jsou v barvách klubu a poslouchají rozeřvávače kotle, ale vy moc špatně zpíváte!

Vizuální efekt skoro nic neznamená. V dnešní době v Evropě skoro každá skupina může odpálit tisíce světlic nebo udělat tisíce vlajek. Například v tom Španělsku klub může objednat u nějaké agentury vlajky pro celý stadion, ale to nemá nic společného s fanouškovským hnutím.

Co máme udělat pro to, abychom se naučili lépe zpívat? Někteří lidé tvrdí, že bychom se měli scházet v hospodě a tam to trénovat, ale hodně lidí se tomu směje.

Nemůžete udělat změny za jednu noc. To co teď má Delije se vytvářelo 20 let. Hlavní váš problém je to, že jste byli dlouho za železnou oponou a narozdíl od nás jste neviděli a neslyšeli, jak se vyvíjí evropský fanatismus.
Na druhou stranu rozeřvávač kotle se nemůže chovat jako dirigent v opeře (byl jsem na vašem zápase proti CSKA). Kápo to musí prožívat a rozpálit kotel. Neviděl jsem ten oheň v jeho očích. Byl to pro vás nejdůležitější zápas z pohledu získání titulu, ale abych řekl pravdu atmosféra byla jako na hřbitově.

A kdo dělá rozeřvávače u Vás?

Máme 4-6 lidí, oni se střídají.

Diskusní téma: Rozhovor s jedním ze zakladatelů srbské Ultras skupiny klubu Crvena Zvezda Belgrad - Delije díl 3

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.