Vyhledávání


Kontakt

Jaromír Halák
Písek
Jižní Čechy

E-mail: sportweb@email.cz

Krátké zprávy

Santos odsouzen na 3,5 roku

15.02.2009 20:36
Španělský soud dnes zamítl odvolání fanouška Olympique Marseille, který byl v prosinci odsouzen na...

Real Madrid pokutován za chování fanoušků

25.01.2009 20:50
Španělská federace potrestala Real Madrid pokotou 3000 Eur. Realu Madrid byla udělena pokuta za...
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Máte zájem psát články, nebo jinak pomoci tomuto portálu ?

Máte zajímavé fotografie,videa nebo i vlastní zážitky s hooligans?

KONTAKTUJTE NÁS!!

Rozhovor s jedním ze zakladatelů srbské Ultras skupiny klubu Crvena Zvezda Belgrad - Delije díl 4

17.01.2009 17:23

Říkal si, že jste ukázali svoji sílu na zápase s Arisem, můžeš nám o tomto zápase říci něco více?

Na výjezd jelo 900 lidí, 15 autobusů. Byla to velká mobilizace. Aby bylo jasno, tak jsme tam jeli hlavně kvůli PAOKu, kamarádům Partizanu a nepříteli Olympiakosu. Pro nás PAOK a Partizan je jeden a ten samý tým a velký nepřítel.

K ránu jsme dojeli na hranice s Řeckem. Už tam začaly problémy. Provokovali nás dokonce i fízlove, někteří měli schované šály PAOKu pod uniformou. Pak nás ty svině držely asi 10 hodin na hranici. Asi hodinu do začátku zápasu nás začali pouštět po jednom autobuse. Prohledávali každý autobus, ale nenašli nic, přestože jsem měli s sebou asi 100 dvoumetrových tyčí a asi 300-400 teleskopických obušků. Všechno jsme kupovali organizovaně.

Je jasné že nás tam drželi, abychom nemohli dělat problémy. Všechny busy jely v koloně a komunikovaly pomocí vysílaček, náš bus dojel na místo jako první, a to už běžela 15 minuta zápasu.

Byli jsme dost nasraní a podrážění kvůli těm problémům na hranici, navíc jsme dostali info, že ve městě bylo pobodáno pár našich normálů. Vrchol všechno bylo, když nám fízlové před stadionem chtěli kontrolovat doklady a prohledávat nás.

Vlítli jsme na ně, útočili jsme pomocí světlic a dělobuchů a dost rychle jsme se přes kordon dostali, tam na nás čakalo asi 100 securiťáků, ale ti zmizeli ještě rychleji než policie a konečně jsme se dostali na stadion. Dokážete si představit jaký to byl šok pro řeky, když viděli několik stovek ozbrojených srbských fanoušků. Na zápase nebyly skoro žádné výtržnosti. Asi po dvou hodinách po zápase jsme mohli konečně jet zpátky. Po pár minutách cesty jsme dostali vysílačkou info, že jeden z našich autobusů hoří! Okamžitě jsme zastavili kolonu a vyběhli ven. Později jsme se dozvěděli, že autobus nehořel, ale řekové tam jen rozbili okna.

Policisté kteří doprovázeli naši kolonu nás chtěli zahnat zpátky do busů. Mezitim jedna část naši bandy nepozorovaně objela náš autobus a mohla zaútočit na policii ze zadu. Tenkrát jsem se rozhlédnul a viděl, jak podél celé kolony naši fanoušci válčí s fízlama. Bylo to fantastické.

Co bylo těm koho sebrali?

Nesebrali ani jednoho člověka. Policie to nechtěla riskovat. Kdyby to udělali, tak by začalo opravdové peklo.
Policie, která čítala 250 lidí nemohla vůbec nic udělat proti naši bandě 900 lidí.

Co bylo potom? Přijely posily?

Ne, to už byla nějaká ozbrojená speciální zásahová jednotka. Už jsme nechtěli nic riskovat a tak jsem se stáhli zpět do autobusů a jeli dál. Pak nám řekli kluci z Olympiakosu, že ta speciální jednotka v zelených uniformách má největší respekt, že se ji bojí i policie.

Na cestě na hranice jsme měli ještě hodně incidentů s policií. Oni začali útočit na autobusy, které jely na konci kolony s snažili se dostat dovnitř. Nakonec jsme jim to umožnili a v jednom autobuse jim otevřeli prostřední dveře. Jeden kluk od nás vystřelil světlici fízlovi přímo do hrudníku, fízl otletěl na několik metrů a spadnul do příkopu.

Vše se odehrávalo u hranic s Makedonií. Když policie útočila na autobusy, tak část naší bandy už byla za hranicema a nakupovala v obchodech na hraničním přechodu. Když se dozvěděli co se děje, okamžitě se vydali zpátky a vůbec nedbali na hraniční předpisy. Začal velký riot a trvalo to asi půl hodiny. Panoval totální chaos, všechno bylo zamořené slzným plynem.
Vytržnosti byly na neutralním územi, později jsem vytlačili polici na řecké území a totálně zdemolovali pohraniční stanici. A když už někdo chtěl pokračovat v zábavě na řeckém území (da se říct neoprávněně se dostat přes hranici) policie začala vytahovat bouchačky.

Možná to bude znít divně, ale pro mě to byl jeden z nejlepších výjezdů v mém životě!

Jaký máte názor na dívky na fotbale? A kolik jich bylo s vámi v Soluni?

V 15 autobusech byli asi 3 holky. Jinak nemáme moc rádi, když holky chodí na tribunu.

Když si budete must vybrat - poprat se celou bandou a nejít na fotbal 
nebo jít na fotbal a vyhnout se střetu, jakou variantu zvolíte???


Musíme se dostat na fotbal za každou cenu.
 

Zdroj https://www.landscrona.ru - fanouškovský web Zenitu.

 

Diskusní téma: Rozhovor s jedním ze zakladatelů srbské Ultras skupiny klubu Crvena Zvezda Belgrad - Delije díl 4

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.